Tehnica loviturilor libere

Lovitura libera

Pentru ca m-au fascinat dintotdeanua, am hotarat ca printre articolele mele sa strecor si unul dedicat loviturilor libere. In fotbalul modern, cu aparari foarte bine organizate, trebuie sa obtii maximum de avantaj din asa-zisele mingi inactive. Poate cel mai specataculos mod prin care poti inscrie, acestea sunt inca o taina pentru majoritatea fotbalistilor. Am avut noroc in intreaga istorie ca Romania sa aiba mereu un executant bun pe teren, de la Dobrin si Hagi, pana la Mutu. Desigur, goluri spectaculoase s-au inscris dintotdeauna, insa unele dintre ele au ramas in istorie. Dupa parerea mea, lider incontestabil in istorie este Alessandro Del Piero, care continua sa uimeasca lumea inscriind la foc automat din faze fixe pentru Juventus

Am alcatuit un top 15 cu cei mai buni executanti din istorie

1.) Del Piero

2.) Roberto Carlos

3.) Nakamura

4.) Cristiano Ronaldo

5.) Beckham

6.) Juninho Pernambucano

7.) Maradona

8.) Recoba

9.) Pirlo

10.) Hagi

11.) Ronaldinho

12.) Mihajlovic

13.) Ibrahimovic

14.) Zola

15.) van Hooijdonk

Roberto Carlos – Cum sa bati loviturile libere

Probabil cel mai frumos gol din cariera brazilianului

21 comentarii »

  1. Adi said

    Hagi nu are de ce sa fie mai jos decat Maradona (argentinianul batea destul de slab loviturile libere) sau mai ales in spatele lui Roberto Carlos, care suta in forta, nimic spectaculos, plus ca foarte rar ii reuseau executiile.Pentru mine, top 5 e cam asa:
    1.Beckham – cel mai fin si tehnic executant
    2.Juninho – stil unic de a lovi balonul
    3.Del Piero – executii atat in forta, cat si plasate, depinde de situatie
    4.Hagi – nu reusesc sa-mi amintesc un executant de picior stang mai bun ca romanul nostru
    5.Din subiectivism, sa zicem Cristiano Ronaldo.Este un executant bun, incearca oarecum sa-l imite pe Juninho si uneori ii si iese.

    P.S.: intrebare mai in gluma mai in serios: cu ce e mai prejos Claudiu Niculescu decat cei insirati mai sus?!

  2. codrinmc said

    Iti respect parerea. Eu doar mi-am exprimat-o pe a mea.
    1. Maradona are niste executii fenomenale. am vazut un top 10 cu executiile lui si mi-a lasat impresia ca e peste Hagi.
    2. Robert Carlos a executat intotdeauna loviturile libere la echipa nationala, ceea ce e extrem de important, brazilian fiind.
    3. Beckham e atat de jos in clasament pentru ca in ultima vreme nu a mai reusit „sa o bage in ate” din lovitura libera. Doar 2-3 astfel de goluri la LA.
    4. Cristiano Ronaldo este singurul fotbalist din istorie care a reusit sa gaseasca acel efect ce pacaleste usor portarul, numit „top spin”. Deocamdata, nu toate executiile ii ies, dar atunci cand le reuseste, ies goluri de generic. Oricum, mai are timp sa progreseze.
    5. Niculescu este la finalul carierei si nu a inscris nici jumatate din golurile inscrise din lovitura libera de Pierre van Hooijdonk, ultimul in clasament

  3. Adi said

    Niculescu a inscris cu siguranta goluri mai multe din lovitura libera decat 10 din cei 15 din top-ul tau. 🙂 Dar oricum, era doar o gluma cu Niculescu.

  4. Adi said

    Pi. Es. : referitor la Carlos, le executa pe cele de la distanta la nationala Braziliei.Pe cele din apropierea careului le cam batea Rivaldo, un alt executant fantastic, dpmdv muuult peste Carlos. 🙂

  5. codrinmc said

    Ar fi interesanta o statistica, insa nu cred ca ai dreptate. El a aparut in fotbalul mare abia pe la 25-26 de ani, cand sa fi avut timp sa inscrie atatea goluri?

  6. Adi said

    Niculescu? 😐 Poate erai tu prea mic pentru perioada cand inscria cate 4-5 goluri pe sezon din lovitura libera la U. Craiova…

  7. codrinmc said

    De la 20 de m incolo el era seful si reusea extrem de des sa inscrie. Golul din video este considerat de majoritatea specialistilor cel mai frumos gol inscris din lovitura libera vreodata. Lovea intr-un mod cu totul special mingea. M-a cucerit. Bineinteles, fiecare are preferintele lui si topul fiecaruia arata diferit.

  8. masyu said

    nuj ce cauta nakamura
    vad k ai specificat din toate timpurile
    cred k juninho si pirlo ar trb sa fie pe locuri mai bune

  9. codrinmc said

    Da un search pe youtube si afla cine e Nakamura, e unul dintre fotbalistii mei preferati

  10. codrinmc said

    Poate ca ai dreptate. Sa nu comparam portarii totusi. In perioada aia campionatul nostru statea extrem de prost, era cu mult sub cel al Olandei, in care evolua van Hooijdonk. Niculescu are doar 8 selectii la nationala, pe cand olandezul are 46 (cu 14 goluri inscrise).

  11. Adi said

    Daca o luam ca numar de goluri inscrise din lovituri libere, facand repede o „statistica” in memorie, probabil ca Juninho, Del Piero si Beckham ar fi pe podium.Daca insa luam strict notiunea de „cel mai bun executant”, cred ca Hagi e undeva in primii 2-3.Hagi reusea sa inscrie si din 16-18 metri, plasand usor mingea peste zid, dar inscria si de la 30 de metri, ceea ce nu foarte multi executanti de lovituri libere reuseau.

  12. codrinmc said

    Sunt de acord, era un executant complet, insa nu reusea atat de des sa inscrie cum o fac Pirlo sau Nakamura de exemplu. Daca la Roberto Carlos nu sunt atat de sigur, cred ca locul din clasament e just pentru Hagi.

  13. Adi said

    Fii atent ca a avea multe goluri din lovitura libera inseamna automat si a avea o echipa foarte buna, care sa-ti obtina faulturi din zone periculoase, ori una e sa joci la AC Milan unde echipa ataca continuu si iti obtine faulturi foarte multe din 16 metri si alta e sa joci la Galatasaray si sa ai una, maxim doua lovituri pe meci.

  14. codrinmc said

    Si asta e adevarat! 🙂 Totusi raman la parerea ca Niculescu nu are ce cauta in top, iar Hagi sta bine pe locul 10.

  15. Adi said

    Ok, parerea ta. 😛
    Fa si un top 10 al celor mai mari fotbalisti all time, te risti? :))

  16. Marciuc said

    cand poti sa zici ca beckham e mai slab decat altzii.. pentru ca nu prea a mai bagat-o in ate??? roberto carlos nu a mai marcat de 10 ani.. dar poate fi totusi cel mai bun marcator din lume.. avand in vedere reusitele sale IN TIMP..nu la momentul acesta… deci.. te contrazici singur…nu intelegi criteriul dupa care iti faci tu singur topul

  17. codrinmc said

    Ok, voi face pe viitor.

  18. codrinmc said

    Ok, pe viitor am sa fac:D.

  19. Adi said

    Cu asta are dreptate Marciuc.Carlos are mult mai putine reusite in ultimii ani, fie ele la Real ori Fener. 😛

  20. codrinmc said

    Daca ai consulta o statistica ai afla ca intr-adevar Beckham a inscris rar din lovituri libere in ultima vreme. Roberto Carlos a inscris pentru Fenerbahce 5 goluri din lovituri libere, de cand a ajuns in Turcia, ceea ce mi se pare mult pentru un fundas.

  21. codrinmc said

    Da, are. Dar topul nu a fost realizat pe criteriul asta. La adresa lui Beckham fusese doar o remarca. Ti-am zis, fiecare are preferintele lui.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu